Gå til startsiden
Kontakt os
Send email
Se sidens sitemap med oversigt
Print siden
Gå til vores Facebook side
Forside

Kiso Acoustic

 

 
It´s OK to be surprised:  et af Kiso Acoustic´s slogans. Og det er lige nøjagtigt hvad denne højttaler gør, nemlig overrasker.
 
Manden bag Kiso Acoustic er Toru Hara, japaner, med overordentlig stor viden og erfaring omkring hifi.
Toru Hara har igennem tiderne ejet en utrolig stor mængde udstyr, og her igennem opnået en erfaring som nærmest er enestående. Desuden har og er Toru Hara aktiv på den professionelle scene, som manden bag en mængde optagelser af musik, bl.a. udgivet på EMI
 
Kiso Acoustic opstod på en idé om at bygge en helt ny type højttaler, en højttaler bygget som et instrument. Og hvad er mere naturligt end at lade en instrumentfabrikant, fremstille kabinettet..
 

 
Takamina er kendt fremstiller af guitarer. I samarbejde med dem, fik Kiso Acoustic fremstillet kabinetter til lyttetest. Og det er ligeledes Takamina som fremstiller højttaleren som er i produktion i dag.
 
Kabinettet er meget specielt, har fx sider som er 2.6 mm tykke. Og kabinettet er stemt som et instrument. Spiller et sådan kabinet ikke med? Jo i allerhøjeste grad, på nøjagtig samme måde som kassen gør på en guitar. Forestil dig en guitar bygget i 44 mm MDF. Nok en ret kedelig guitar..  Ideen er at lade kabinettet spille kontroleret med og give klang til den samlede højttaler.
 
ArtSound har besøgt Takamina i Japan. Det var en kæmpe oplevelse at se dette håndværk; at bygge et instrument fra bunden. Og fascinerende at se højttalerne blive bygget af de samme instrument-byggere, efter samme koncept.
 

 
Resten af højttaleren består af to enheder, en diskant med hornloadning i træ og en 10 cm bas. Delefilteret er bygget af de bedste komponenter og samlet i den lille fod under højttaleren.
Kiso HB-1 leveres desuden med en stander som er specielt fremstillet til højttaleren
 
Kiso HB-1 er en ganske lille højttaler. Og man kunne fristes til at tro at den er udviklet til nær-felts lytning. Men tværtimod trives den faktisk godt i større rum, gerne placeret ganske frit. Kombineres den med det bedste udstyr, leverer den et soundstage som er overvældende. Desuden har den en naturlig klang på stemmer og instruenter som er aldeles enestående.
Vi har hørt den på et anlæg med bl.a FM Acoustic og Lyra Conniseur forstærkere, det var oplevelse udover de sædvanlige.
 

 
Kiso HB-1 er allerede blevet meget velanmeldt rundt omkring i verden. Billedet her er fra CES i Las Vegas 2009, hvor at Kiso mange steder er blevet omtalt som værende ét af de bedste rum på messen. 
 
Kiso HB-1 er ikke en billig højttaler. Og den bør ikke kombineres med billigt udstyr. Men den honorerer ejeren med musikalske oplevelser udover det sædvanlige.
 
Kontakt os gerne for en demonstration og vær klar til en oplevelse: It´s OK to be surprised.
Nonbo Dal 14  //  8800 Viborg  //  Tlf: 28 19 81 63  //  CVR: 14317503  //   E-mail:  artsound@mail.tele.dk 
Import:

Avantgarde Acoustic højttalere - Kiso højttalere  - Aesthetix forstærkere og riaa - dCS digitale produkter - Kondo AN-Japan kabler og forstærkere  - Musical Surroundings riaa - Kuzma pladespillere og tonearme - Michell pladespillere og tilbehør - TW Acoustic pladespillere og tonearm - Lyra pickuper - Koetsu pickuper - My Sonic Lab pickuper - Graham tonearme 

Forhandler: Ortofon - Lumin digitale produkter
Nyhedsbrev:  Tilmeld dig Artsound's nyhedsbrev her: >>
Facebook: Vi opdaterer nyheder på Facebook næsten dagligt